22 FSM 2009 za nami - nasze wspomnienia i ....

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Franciszkańskie Strona Główna // Franciszkańskie Spotkanie Młodych
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
karolina87f

PostWysłany: Sro Sie 05, 2009 20:42 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
hehe oj tak zgadzam się w sam raz dla Taty Piotra Razz
ciekawe co na to sam Ojciec Piotr Razz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Estera

PostWysłany: Czw Sie 06, 2009 18:04 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Pokój i dobro! No właśnie też jestem tego ciekawa. Very Happy A tak przy okazji to bardzo chciałam podziękować kilku osobom. W pierwszej kolejności Bogu i Jego i naszej Mamie, że mogłam być na FSM-ie, bo nie było to takie oczywiste aż do 3 lipca, ojcom Piotrowi i Bartkowi oraz wszystkim organizatorom FSM-u za wspaniałe przeżycia,super atmosfere i za wszystko po prostu, wielkie dzięki Laughing ,mojej przyjaciółce Madzi Złachodzie Cool, mojej animatorce Madzi i wszystkim z mojej grupy nr 29, koleżankom z pokoju nr 15A w kamienicy, ojcu który mnie spowiadał, WIELKIE BÓG ZAPŁAĆ! Cool i wszystkim, których Bóg postawił na mojej drodze. DZIĘKUJĘ! Very Happy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Ilona

PostWysłany: Czw Sie 06, 2009 20:38 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Przeczytałam wszystkie Wasze wypowiedzi i wiecie... jadę na FSM w przyszłym roku!
Niesamowite świadectwa i wrażenia...domniemam, że i tak zaledwie poniekąd oddają atmosferę FSM'u...
Dobrze, że się dzielicie.
Pokój i dobro!
Powrót do góry
danakho

PostWysłany: Pią Sie 07, 2009 15:44 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Dokładnie - słowami nie odda się atmosfery FSMu! Eucharystie, kaplica św. Rafała, praca w grupach, nabożeństwa, koncerty, kino pod chmurką, zwykłe rozmowy - tego wszystkiego nie da się opisać i nie da zapomnieć. Byłam już trzeci raz i zupełnie nie wyobrażam sobie mojego życia bez FSMu. Nie wiem, jak wytrzymam do 25 lipca... Jestem niesamowicie wdzięczna Bogu, że skierował moje kroki na Kalwarię! Może jest to nudne i w ogóle, ale nie mam żadnych zastrzeżeń. Program, mimo że dość obfity, uważam za bardzo ubogacający i dający wielkiego "powera" Wink. Zatem dziękuję Tobie, kochany Tato, oraz Wam wszystkim i do zobaczenia za rok! Pokój i dobro!
Powrót do góry
Aniolomaniak

PostWysłany: Pią Sie 07, 2009 16:27 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
czytając wasze posty zaintrygowała mnie reakcja na wiadomość od mariowalcz25.
mysle,że został xle zrozumiany....
odkąd pamiętam przeważnie był zakaz koedukacyjnych noclegów (wyjątek stanowiły małżenstwa i rodzeństwo).
Ale ja też to zauważyłam. Bardzo łatwo można odróżnić rodzeństwo od pary zakochanych...
wydaje mi się, że pozwalając im na wspólny nocleg, równie dobrze można im pozwolić na wspólne mieszkanie pod jednym dachem bez ślubu...

nie winię Franciszkanów,bo rozumiem, że nie są w stanie upilnować wszystkiego na polu namiotowym, ale uważam, że jeśli ktoś takie coś zauważy, to powinien to zgłosić... i nie chodzi tu o skargi.

uważam że takie zachowanie faktycznie sieje zgorszenie... inni mogą pomyśleć "skoro oni mogą to dlaczego ja nie mogę" , "skoro im nie zwraca sie uwagi i daje przyzwolenie (w dodatku na spotkaniu o takim charakterze) to dlaczego ja mam przestrzegać zasad itp....

Piszę poprawnie po polsku
.
Powrót do góry
Bartek Wojarski

PostWysłany: Pią Sie 07, 2009 19:32 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Nie wiem czy określenie "SIEJE ZGORSZENIE" jest trafne, moim zdaniem zdecydowanie zbyt mocne....Po za tym nie wydaję mi się ,że bieganie ze wszystkim do Franków to dobry pomysł, szczególnie ,że to nie jest jakieś wielkie przewinienie....Rozumiem jak ktoś chodzi pijany albo pali trawę.... Akurat to ,że pan X nocuje (celowo nie użyłem czasownika "śpi") z panią Y nie uderza bezpośrednio w inne osoby...Ja szczerze powiedziawszy nie zauważyłem żadnej takiej pary, bo po prostu ich nie szukałem, to nie moja sprawa. A jeśli ktoś chce zwracać uwagę to proszę bardzo, niech podejdzie i powie ,że tak się nie powinno robić i sprawa załatwiona czyż nie?
Beta

PostWysłany: Sob Sie 08, 2009 22:17 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
FSM był jak zwykle cudowny, ale tyle było punktów programu, że musiałam się wysypiac a na tym ucierpiał Rafał Sad. No ze 3 pkty zostały ominięte na rzecz spaceru lub rzeki, ale właśnie dlatego dobrowolnośc chodzenia na co się chce jest bardzo fajna. Stwierdziliśmy ze znajomymi, że mieszkanie na polu namiotowym wymaga więcej czasu i dlatego często chodziliśmy "na styk".
I przyłączam się do uprzejmego pytania czemu rano w ostatni dzień nie ma wrzątku ?Sad to takie traumatyczne przeżycie.

O.Piotr chyba na podsumowaniu powiedział coś o tym, że nie zawsze wiadomo kogo zaprasza się na konferencje i mimo jak najlepszych chęci czasem konferencja okazuje się niewypałem. Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, ale chciałabym podkreślic, że przy dobrej woli z wszystkiego można wynieśc coś dobrego.

Moje ulubione części FSMu to:
Oficjalne budzenie (OOOOOlllka wstaaawaj!). W tym roku chciałam zlożyc wyrazy uznania dziewczynom, które śpiewały, aż do ochrypnięcia ;p i bardzo śmieszny był pomysł z dzwonkiem z telefonu.
Rafał, kórego tak niecnie zaniedbuje, atmosfera sułtańskiego namiotu nieodłącznie mi towarzyszy kiedy wchodzę do kaplicy św.Rafała. Choc jak teraz się zastanawiam, to jest to raczej starotestamentowy namiot izraelitów.
Schola. Bębny i gitara elektryczna,mimo że niektórym się nie podobały, dla mnie ogłaszały nadejście czegoś wielkiego, nadawały powagi. Ale mam drobne zastrzeżenie odnośnei śpiewu,bardzo często jest za wysoki i uczestnicy,chociażby chcieli, nie moga się dołączyc.
Spotkania w grupach. Osobne grupy dla dzieci i gimnazjalistów to świetna rzecz.Natomiast pomysł, żeby samemu wybierac grupę chyba się jednak nie sprawdził. Chodzi o poznanie nowych ludzi i konfrontację poglądów a nie żeby w grupie było np. 6 znajomych i 3 nieznajomych.
Krajobrazy.Achhhhhhhhh.
Serdecznie dziękuję wszystkim za ten cudowny czas.Smile Pax et bonum.
CZUC KANGURA!!!

Zabierz mnie pójdziemy razem,
Pochodzimy sobie po górach,
Heej, lepiej CZUC KANGURA!!!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Estera

PostWysłany: Sro Sie 12, 2009 18:24 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
>>Kochany Tatku xD
(Teraz mam już 3 Tatków, bo w Niebie, na Ziemi i teraz jeszcze Ciebie;P )<< - Tak napisała poka. A ja dziękuję za adopcję na sobotniej Eucharystii szczególnie dlatego, że nie znam swojego biologicznego ojcza Sad. tzn. wiem, że żyje i pare innych wiadomości ale nigdy go nie spotkałam i wychowuje mnie tylko mama. Dlatego jeszcze raz bardzo dziękuję. Very Happy PAX! Laughing
Powrót do góry
Estera

PostWysłany: Nie Wrz 27, 2009 16:34 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Ja mam jeszcze propozycję filmu. Tytuł "Hubal". Opowiada o ostatnim roku życia majora Henryka Dobrzańskiego, ps. Hubal i o dowodzonym przez niego Odziale Wydzielonym WP, o ich walce z Niemcami. Film z 73'r. więc z okresu komunizmu, ale naprawde bardzo dobry. Laughing
Powrót do góry
weronika

PostWysłany: Pon Wrz 28, 2009 14:44 pm    Temat postu: ;-) Odpowiedz z cytatem
a ja mam takie pytanie, są jeszcze rekoleckcje ziomwe tak? jaki to termin dokłądniej?
byłabym wdzięczna za odpowiedź;]
Powrót do góry
gladiahtorr

PostWysłany: Sro Sty 06, 2010 18:37 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
siema ojciec ;DVery Happy
Jestem prawie pewien, że będziećie chcieli zrobić coś z tym, żebysmy na przyszłym fsm'ie nie spali w kamienicy (na policji). NIE ZMIENIAJCIE TEGO!!! JA JADE NA 23 FSM I CHCE SPAC W KAMIENICY!!!! WARUNKI SLABSZE NIZ W DOMU PIELGRZYMA ALE W KAMIENICY BYLO CZADERSKO!!! PROSZE PROSZE PROSZEEE!!!! Very HappyVery Happy
Z reszta nie tylko ja! Gadalem z kumplami i tez mowili ze fajnie by bylo gdybysmy na przyszlym fsmie tez nocowali w kamienicy Wink
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Franciszkańskie Strona Główna // Franciszkańskie Spotkanie Młodych Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Strona 3 z 3

Skocz do: