| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Barnaba
|
Wysłany: Czw Cze 17, 2010 11:19 am Temat postu: |
|
|
|
Nawet jeśli kiedyś zataiłaś jakiś grzech, a teraz tego nie pamiętasz, lub popełniłaś grzechy, o których nie wiesz, i jeśli zdarzyło ci się popełnienie grzechu nieświadomie lub niedobrowolnie, albo jeśli zwyczajnie zapomniałaś przy spowiedzi o jakimś grzechu, sakrament jest ważny, i są one wszystkie Ci odpuszczone. Przecież przy spowiedzi mówisz, że więcej grzechów nie pamiętasz i te których nie pamiętasz też są odpuszczone.
Chrystus kocha Cię taką jaką jesteś i chce być blisko Ciebie, więc jeśli masz wątpliwości co do tego czy możesz przyjąć Jezusa do swego serca, to lepiej przyjąć. Pamiętaj ,że szatan działa w ten sposób że przez niepewność i zamęt odciąga od Boga. Więc się nie poddawaj, i nie ulegnij złemu. Grzech ciężki jest wtedy, kiedy jest świadomy, dobrowolny i dotyczy ciężkiej materii, jeśli któregoś z tych nie ma to wzbudza się żal i można przystąpić do Komunii.
Św siostra Faustyna miała też taki dylemat, a kiedy nie przystąpiła to Jezus jej powiedział że jeśli waha to lepiej przystąpić do Komunii, bo Jezus chce być blisko niej.
Napisałem kiedyś: "Nie ograniczajmy Ducha Świętego naszymi lękami i własnymi przemyśleniami."
Teraz dołożę do tego: Nie ograniczajmy Boga w
Jego miłosierdziu tym samym, czyli naszymi lękami i własnymi przemyśleniami. |
|
| Powrót do góry |
|
|
mian16
|
Wysłany: Czw Cze 17, 2010 15:00 pm Temat postu: |
|
|
|
Fakt jest w tym, że ja prawie na 100% jestem pewna, że grzech był zatajony.
Czytałam w dzienniczku s Faustyny kiedy nie przyjęła Jezusa do swojego serca i wtedy Jezus był niezadowolony.
Teraz gdy z każdym dniem jestem coraz lepiej przygotowana do spowedzi generalnej to widzę jak Bóg mocno przytula mnie do swojego Serca mimo moich grzechów jak bardzo kocha mnie i każdego z nas.
"Ojcz ty kochasz mnie
nie dlatego, że jestem dobry
ale dlatego,że jestem dzieckiem
Twoim dzieckiem" |
|
| Powrót do góry |
|
|
mian16
|
Wysłany: Wto Cze 22, 2010 18:25 pm Temat postu: |
|
|
|
Już jestem po spowiedzi generalnej. Bóg dał mi łaskę spokoju, umocnienia wiary. Mój spowiednik i kierownik duchowy odchodzi na inną parafię z jednej strony trochę smutno z tego powodu a z drugiej cieszę się, że inni będą mogli poznać tak wyjątkowego kapłana.
Teraz przygotowuję się do rozmowy z mamą i proszę Ducha św. aby poprowadził tą rozmową. |
|
| Powrót do góry |
|
|
|
|